/ Елена Чамуркова

Екипът на Регионалната библиотека „Априлов - Палаузов“ кани всички габровци, читатели, приятели и почитатели на словото на среща-разговор с Елена Чамуркова - журналист и автор на роман, който разбуни духовете в българското общество.

Това е нейната книга „Обществена поръчка“, която през тази година се присъедини към съвременното българско литературно семейство. Романът, определян като остър политически трилър, повдига завесата над властта, корупцията, журналистиката и мръсните тайни помежду им, които остават скрити за хората.

Човек открива себе си в поезията на Калоян Христов

Основната сюжетна линия в книгата се завърта около подготовката и случването на изборна политическа кампания.

До неотдавна Елена Чамуркова е едно от емблематичните имена на политическата журналистика във Велико Търново. Тя обаче взема трудното решение да се оттегли от професията. Причината – умора от начина, по който се случват нещата зад кулисите на политическата сцена и на самата нея в реално време. Първият абзац от книгата й се ражда в деня, в който Елена напуска работата си, а целият роман тя завършва само за три месец. 

„Пепел от пеперуди” – любовна лирика в слово и цвят

Книгата „Обществена поръчка” ще бъде представена от автора й Елена Чамуркова на 9 ноември (петък) в зала за събития и срещи на РБ „Априлов-Палаузов” от 17.30 часа.