Убийство или нещастен случай? Въпросите около трагичната смърт на млада жена остават без отговор!
Убийство или нещастен случай? Въпросите около трагичната смърт на млада жена остават без отговор! / netinfo

Смъртта на млада габровка, която е била намерена в ранния следобед на 4 юни в безпомощно състояние до блок на ул. „Свищовска" остава обвита в мистерия.

Защо от полицията премълчаха в продължение на ден и половина информацията за инцидента с раненото момиче, което по-късно е починало в болницата в Габрово?

Защо от официалната информация, публикувана от МВР не става ясно какво точно се е случило - имало ли е падане от високо или нападение в пространството около блока, където е открито момичето?

Защо полицията твърди, че „по първоначални данни става въпрос за нещастен случай, а от Окръжна прокуратура какват, че се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс - за убийство.

От Държавното обвинение са заявили пред вестник „100 вести", че се разследва дали смъртта е причинена от друго лице. Извършени са неотложни следствени действия. Разпитват се свидетели. Работата по случая продължава.

От много време за обстановката от почивните дни полицията дава официална информация в първия работен ден от следващата седмица. Освен в случаите с големи инциденти. Информацията за трагедията от събота, 4 юни, бе съобщена в понеделник, 6 юни, в следното доста неясно съобщение:

„На 04.06.2016 г., около 13:10 часа, в ОДМВР Габрово е подаден сигнал за намерено лице в безпомощно състояние пред жилищен блок на ул. „Свищовска", Габрово. На място е изпратен полицейски екип и екип на ЦСМП-Габрово. Установено е, че става въпрос за момиче на 20 години от гр. Габрово. Същото незабавно е откарано и настанено в МБАЛ „Д-р Тота Венкова" с опасност за живота, като в последствие е починало. По първоначални данни става въпрос за нещастен случай. Образувано е досъдебно производство за изясняване обстоятелствата по случая".

Досега се знае, че младата жена е починала след падане от седмия етаж на дома си в събота следобед в Габрово.

Близките на Веселина Тодорова все още нямат яснота по случая, но имат подозрения, че е умишлено умъртвена.

Десетки приятели и роднини се събраха в подкрепа на родителите на мястото, където е намерено тялото. Всички те настояха за бързо разрешаване на случая.

Приятел на Веселина я намира в безпомощно състояние в събота. Младата жена била само по бельо, а по лицето и тялото й имало следи от насилие. Първоначално Веселина е имала признаци на живот, но по-късно починала в габровската болница от раните си.

Мистерията около смъртта й се задълбочава, тъй като в последните си часове момичето изпратило няколко SMS-а до приятели и неин работодател, в които споменава две имена и моли за помощ.