/ творческа работилница за графика
На 23 и 24 март Музеят на хумора и сатирата кани за първи път в Габрово най-младото поколение художници на творческа работилница за графика - висок печат. В основата на уъркшопа по висок печат, воден от Поли Делчева, е отнемането от формата на печатен блок.

Тази техника позволява на участниците в процеса на работа да развиват изображението и да създават отпечатъци на малки серии графики.

В ДХС ще се проведе Gabrovo Game Jam

Използват се различни видове шаблони, като плоскостите за изрязване позволяват комбинации и експериментиране. Материалите са подходящи за участници на различни възрасти. Заниманието включва историческо  и техническо въведение. Отпечатаните графики остават за участниците. Необходимо е предварително записване. 

ДХС предлага творческо ателие за любителите на котки

Павлина Делчева е родена през 1985 в София. Завършва специалност „Металопластика” в средно художествено училище за приложни изкуства „Св. Лука” гр. София. Продължава образованието си в Австрия, Виена, където завършва колеж с две специалности – печатна графика и графичен дизайн.

Тя е един от основателите на Graphikkinder и водеща на работилници по печатна графика. Работи като графичен дизайнер на свободна практика, а от 2018 г. е Арт директор на IGO-Ortner Gruppe.