Температурите се повишават
Температурите се повишават / Дарик Габрово, архив

Температурите в страната днес ще се повишават.

Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Ще бъде облачно с валежи от сняг, главно в Западна и Централна България. Най-значителен ще е снеговалежът в крайните северозападни райони - през нощта и утре преди обяд. В следобедните часове преваляванията ще спират. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, в Дунавската равнина до умерен и отново в местата със снеговалеж ще има навявания.

Минимални температури в Северна България - между минус 15 и минус 10 градуса, в Южна България и по Черноморието - между минус 8 и минус 3 градуса, в София около минус 8 градуса. Максималните ще бъдат от около минус 9 градуса в северозападните райони от страната до 3 - 4 градуса над нулата в крайните югозападни и по Черноморието. В София максимална температура около минус 3 градуса.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, но ще остане почти без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 3 - 4 градуса, температурата на морската вода е 1 - 2 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде облачно, по високите части мъгливо. Ще вали слаб сняг. Ще духа силен до бурен юг-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около минус 2 градуса, на 2000 метра около минус 5 градуса.