Създават парк за отдих в Севлиево
Създават парк за отдих в Севлиево / netinfo
С проект за близо 10 млн. лева кандидатства Община Севлиево по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 -2013 по схема за безвъзмездна финансова помощ ”Подкрепа за подобряване на градската среда” за проектиране и изграждане на парк за отдих, спорт и развлечения „Казармите”, информират от общинката администрация. Общата стойност на проектното предложение е 9851378 лв.

Реализирането на проектната идея ще даде възможност за създаване на условия за отдих, спорт и развлечения на населението.Ще спомогне за подобряване естетическата среда в централната градска част и ще увеличи парковата среда, озеленените площи и детските площадки в Севлиево.

Предвижда се изграждането на подземни комуникации и напоителни системи, озеленяване, пешеходни алеи, различни видове детски и спортни площадки, паркинг, като и места за пикник и барбекю.

Проектът е първия етап от цялостното изграждане на парка.Ако бъде одобрен Общината ще търси възможности за финансиране на втория етап, който включва проектиране и изграждане на сградния фонд.