Състезание за правилно поставяне на презерватив в Габрово
Състезание за правилно поставяне на презерватив в Габрово / DarikNews.bg

Доброволците от клуб „Компас” към сдружение „Социален диалог 2001” ще реализират кампания, която стартира днес 15.00 ч. Вело алеята в централната градска част на гр. Габрово за ден и половина ще бъде наречена „Алея на влюбените” . Влюбените двойки ще имат възможност да заключат любовта си с катинарче, поставено на решетките на терасите на Алеята и да изхвърлят ключетата в река Янтра. Ще бъде изработено табло във формата на сърце, където двойките, заключили любовта си, да запишат имената си с послание. Ще се организират състезания с надбягвания за влюбени или невлюбени двойки. На минувачите ще се подаряват балони във формата на сърце и хартиено цвете. Доброволците ще раздават късмети и здравно-образователни материали.

Кампанията ще продължи в МОЛ – Габрово. Там ще се проведе „Туистър” – състезание за правилно поставяне на презерватив в Love box и други състезания за двойки. Ще се раздават здравно-образователни материали и балони с формата на съце.

Повсеместно в учебните заведения в област Габрово медицинските специалисти, съвместно с учители и ученици, са планирани разнообразни дейности за отбелязване на Национална АНТИСПИН кампания - 14 февруари 2014 г.