Габрово
Габрово / Фен Купа 2017

Днес завърши последният, десети регионален кръг на Kamenitza Фен Купа 2017. Участници в него бяха най-добрите 32 отбора от Габрово, Ловеч и Велико Търново. В рамките на уикенда те изиграха общо 64 атрактивни дербита, за да излъчат новия регионален шампион. Финалният мач за първото място беше много оспорван, но победата отиде при момчетата от „Каталунците“ (с. Кирчево). Купата е техният билет за националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. „Каталунците“ имат зад гърба си четири регионални титли и една национална през 2015 г., когато Христо Стоичков ги заведе зад кулисите на Барселона и ги запозна със звездите на клуба.

Победата не беше единствената причина за радостта на „Каталунците“. Те имаха честта и удоволствието да изиграят финалния си мач пред очите на легендарния Христо Стоичков и „радостта на народа“ Божидар Искренов. В заключителното дерби двата тима дадоха всичко от себе си, за да стигнат до победата и да впечатлят звездните гости. Противник на шампионите беше отборът на второ място в регионалната надпревара – „Паста Габрово“. Първият гол в срещата беше дело на „каталунеца“ Станислав Василев. Няколко минути по-късно „Паста Габрово“ изравниха с попадение на Ивайло Петков. Резултатът остана непроменен до последния съдийски сигнал и се наложи изходът от мача да бъде решен чрез дузпи. „Паста Габрово“ допуснаха две фатални грешки още при първите изпълнения и триумфът остана за „Каталунците“.

Веднага след финалния мач, най-добрите отбори и футболисти бяха отличени на специална церемония. Стоичков лично излезе на сцената, за да връчи купата на първенците и да им пожелае успех в националните финали на турнира. На трето и четвърто място останаха отборите „ФК Севлиево“ и „Стеф“ (Габрово). Титлата „Най-добър вратар“ беше присъдена на Серджи Мехмед от „ФК Севлиево“. За „Най-атрактивен състезател“ беше обявен Димчо Данов от „Стеф“ (Габрово), а почетната титла „Най-спортсменски отбор“ отиде при момчетата от „Феникс“ (Ловеч).

 

Фен Купа 2017
Фен Купа 2017


С края на последния регионален полуфинал на Фен Купа 2017, вече знаем кои са 10-те национални финалисти. Всеки от тях е шампион на своя регион, а имената им са както следва:

  1. „Феникс“ (Стара Загора) – шампион на Стара Загора и Сливен
  2. „Уефалона“ (Хасково) – шампион на Смолян, Кърджали Хасково
  3. „А отбор“ (Русе) – шампион на Русе, Силистра, Разград и Търговище
  4. „Бат Динко и приятели“ (Варна) – шампион на Варна, Шумен и Добрич
  5. „Тяло пречиш ми“ (София) – шампион на София-град и София-област
  6. „Вип Дент“ (Пловдив) – шампион на Пловдив и Пазарджик
  7. „Бургас Спорт“ (Бургас) – шампион на Бургас и Ямбол
  8. „Сборная“ (Благоевград) – шампион на Благоевград, Перник и Кюстендил
  9. „ГП Лука“ (Плевен) – шампион на Враца, Видин, Плевен и Монтана
  10. „Каталунците“ (Кирчево) – шампион на Габрово, Ловеч и Велико Търново

Заключителният кръг от 15-тото издание на Kamenitza Фен Купа със сигурност ще бъде едно от най-зрелищните футболни събития през годината. Залогът пред финалистите е изключително висок. Националните шампиони на турнира без капка фалш ще могат сами да изберат кой любим футболен отбор в рамките на Европа искат да гледат на живо.