/ Снимка: dariknews.bg
„Сградата, по отношение на която е било установено засаждането на растения от рода на конопа, никога не е била собственост на „Импулс” АД, нито някога е била стопанисвана от завод „Импулс”.

Същата се намира в Габрово, ул. „Орловска” №164 и е бивша собственост на „Гама проект” АД. Сградата е купена от трето лице в производство на публична продан, а в последствие - на 30 ЯНУАРИ 2018 г., е продадена на „Геомарин 49” ЕООД съгласно справка, извършена в он лайн портала ИКАР.”
 
Това се казва в официална позиция на Калоян Кашавелов, изпълнителен директор на „Импулс” АД и един от основните акционери на фирмата, изпратена до Дарик нюз във връзка с публикация от 20 март.
 
Информацията, на която се базира статията, е предоставена от Окръжна прокуратура – Габрово. Днес от там се коригираха и направиха уточнение, от което става ясно, че от събраните до момента по делото доказателства е установено, че сградата на ул. „Орловска“, в която са били засадени и отглеждани растенията, е собственост на обвиняемия В.П., а не на завод „Импулс“. 

Ръководството на „Импулс“ е подпомогнало органите на реда при техните действия, така че не само не е част от проблема, а има активна роля в неговото преодоляване.
 
Очаквайте пълната версия на изявлението на Калоян Кашавелов през Дарик!