Роботът Финч
Роботът Финч / netinfo
Роботът Финч помага на децата да направят своите първи стъпки в програмирането. Разработен специално с образователна цел, от четири години той е въведен за обучение в училищата на САЩ.
 

Роботите Финч обикалят област Габрово


Пет безплатни обучения за работа с Финч предстои да бъдат направени в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”-Габрово. Предвижда се да бъдат на 16, 17 и 20 октомври, от 15:00 часа, в Компютърната зала. На 18 и 19 октомври обучението е за децата на Трявна и ще се състои в Градската библиотека към Народно читалище „Пенчо Славейков”.
 

Безплатни семинари за работа с робота Финч (finch roborts)


 Необходимо е да се направи предварително записване на телефонен номер тел. 066 806269. Групите ще се формират от деца на възраст между 7 и 12 години.
 
На 10 октомври, от 14:30 часа, в залата на Детския отдел на библиотеката в Габрово, който се интересуват от роботика може да посети демонстрацията на клуб по роботика „Робопартънс“ (роботи „Лего“) - Габрово.
 
Дните от 7 до 22 октомври са обявени за Европейска седмица на програмирането. Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово се присъединява като помага на децата да направят своите първи стъпки в програмирането.