Зад решетките
Зад решетките / ThinkStock/Getty Images

Наказание от шест години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи 40-годишен рецидивист за извършен опит да изнасили възрастна жена и за кражба на пари.

Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се признава за виновен и приема за верни фактите изложени в обвинителният акт на Районна прокуратура – Габрово.

На 8 ноември миналата година Светослав Н. направил опит да осъществи полов акт с жена, като я принудил със сила и заплахи. Нанесъл й множество удари в лицето и я заплашил с нож. Мъжът задигнал и наличните пари на потърпевшата. 

Обвиняемият живеел под наем в къща в селото. На 7 ноември, след като консумирал алкохол,  отишъл до къщата на пострадалата с цел да влезе вътре и да вземе пари. Прескочил оградата, със сила дръпнал и отворил крилото на прозореца и влязъл вътре. Проверил  стаите и накрая влязъл в спалнята, където възрастната жена спяла,  легнал до нея в леглото и започнал да я целува. Пострадалата се събудила и уплашена от  мъжа с маска на лицето се развикала. Тогава обвиняемият я блъснал, казал й да мълчи, тъй като щял да я пребие, започнал да й удря, свалил панталоните и бельото си и  въпреки съпротива на жената се опитал да се съвкупи с нея, но не успял.Заплашил я с нож, че ще я убие и я накарал да каже къде са парите й. След това взел всичките й спестявания и си тръгнал.

Светослав Н. е осъждан . По искане  на прокуратура е с взета  мярка за неотклонение „ задържане  под стража“. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.