Разсясняват отворените мерки по Оперативна програма Рибарство
Разсясняват отворените мерки по Оперативна програма Рибарство / Дарик Габрово, архив

 

Информационен ден за популяризиране на отворени мерки по Оперативна програма «Рибарство» 2007-2013 г. ще се проведе днес в 14 часа в заседателната зала на Областната администрация в Габрово.

Семинарът е насочен към всички заинтересовани лица от бранша- кметове на населени места, ловно-рибарски дружества, басейнова дирекция и хидромелиорации, концесионери на язовири, собственици на пазари, браншови организации или такива, които искат да стартират собствен бизнес в областта на рибарството и аквакултурите.

Гост на събитието ще бъде началник отдел „Управление на приоритетните оси" при ИАРА - Таня Ръсовска, която ще презентира оперативната програма и ще отговаря на въпроси по отворените мерки.

Отворените мерки, които ще бъдат популяризирани са свързани с «Производствени инвестиции в аквакултурите»; «Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура»; «Колективни дейности»; «Развитие на нови пазари и промоционални кампании» и «Пилотни проекти» по Оперативна програма «Рибарство» 2007-2013 г.

Срещата се организира от Областният управител Мариян Костадинов съвместно с Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.