Прокуратурата в Габрово работи по версията за умишлен палеж на предприятие за отработване на мазнини, съобщиха от институцията.

Пожарна Габрово

Пожарна Габрово

Чрез камери от съседен имот са установени двама души, които умишлено са извършили действия, в резултат на които възниква пожар, който ликвидират 12 служители на „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Кола изгоря в Благоевград: Разследват умишлен палеж (СНИМКИ)

Назначен е наблюдаващ прокурор, като, освен технически експертизи, предстои анализ на видеоматериали от съседни имоти и в селото, установяване на самоличността на двете лица от видеозаписите, установяване на автомобили на предполагаемите извършители, за които има данни, че са засечени в движение в момента за пожара.

Пожарна Габрово

Пожарна Габрово

Пожарна Габрово

Предстои установяване на причините, довели до пожара. Работи се по уточняване и разкриване, освен на авторството, но и на това дали извършителите са предизвикали пожарът по собствени подбуди или става дума за поръчителство и намеса на външни фактори. 

Пожарна Габрово

Пожарна Габрово

Пожарът възникна на 8 януари в село Враниловци. На телефон 112 постъпва сигнал около 02:50 часа в производствена база и горящи два товарни автомобила с материални щети и без пострадали и загинали хора. В ликвидирането му са участвали 12 служители и два противопожарни автомобила от Габрово и един от Севлиево. 

Пожарна Габрово

Пожарна Габрово

Пожарна Габрово

По информеция на NOVA - пожарът е предизвикан от коктейли „Молотов”.
Радослав Първанов, БТА