Разкрити кражби в Габрово и Дряново
Разкрити кражби в Габрово и Дряново / Дарик Габрово

 

 

За няколко разкрити престъпления съобщават от полицията в Габрово. На 9 април в полицейското управление е получен сигнал от 66- годишен габровец, че около 10.20 ч., в магазин за хранителни стоки, намиращ се в района на Областната болница, непознат мъж, след заплаха с нож, му отнел 2 златни синджира и златна плочка. След проведени оперативно- издирвателни мероприятия, за извършител на престъплението е уличен 20-годишен от Дряново. Той е задържан за срок от 72 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Кражба на медни тръби, части  и обков е извършена на 6 април на ул. „Баланска" в Габрово. За престъплението е уличен 27- годишен мъж от Габрово. По случая е заведена преписка.

При друга кражба, неизестно лице е прониклнало чрез взлом в гараж на ул. „Никола Балканеца" в Габрово. Извършена е кражба на ръчно изработени ножове, меден казан, ъглошлайф и др. вещи. От полицията установяват, че извършител на деянието е 51-годишен мъж от Габрово. По случая е започнато досъдебно производство.           

2 дървени пейки на обща стойност 160 лв. са били откраднати през нощта на 8 срещу 9 април от открита част на питейно заведение в Дряново. По случая в полицията в Дряново е заведена преписка. За извършители на деянието са уличени три момчета- две от Дряново - на 18 и на 17 години, и 15-годишно момче от София. Вещите са намерени и иззети.