Разбиха група за домови кражби в Севлиево
Разбиха група за домови кражби в Севлиево / DarikNews.bg, архив

Полицията задържа петима младежи за поредица взломни кражби в Севлиево. Криминалистите влезли в дирите на петимата, докато разследвали  взломна кражба на моторен трион, ъглошлайф, риболовни принадлежности  и др. вещи от гараж на ул. "Ив. Преснаков", извършена в началото на февруари.

В хода на работата по случая, за автори на престъплението са уличени двама младежи от с. Малки Вършец /на 21 г. и на 19 г./ и трима от Севлиево /двама от тях на 16 г. и един на 20 г./.

Полицейските служители установили, че за периода от началото на годината до 20 февруари, петимата са извършили  още 5 взломни кражби - на 40 литра ракия и на храсторез от 2 избени помещения на ул. "Гладстон", на моторен трион, храсторез и ел. дрелка от избено помещение на ул. "Искър", на 2 велосипеда и крачна помпа от избено помещение на ул. "Стефан Пешев", и на 2 моторни триона и ел. кабели от избено помещение на ул. "Никола Д. Петков".

По случаите са започнати досъдебни производства. Част от вещите са намерени и иззети. Петимата са задържани за срок до 24 часа, повдигнати са им обвинения.


Още криминални новини от денонощието

Двама мъже от с. Душево са уличени за извършители на кражба в същото село

На 23.02.2015 г.в РУП Севлиево е получен сигнал, че за периода 28.01/22.02.2015 г., от дворно място в с. Душево е извършена кражба на авточасти /скоростна кутия, джанти и др./. По случая е заведена преписка. След проведени ОИМ, за извършители на престъплението са уличени двама мъже /на 44 г. и на 36 г./ от същото село. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на РП-Севлиево.

35-годишен габровец е задържан за кражба в с. Новаковци

На 21.02.2015 г. в РУП – Габрово е получен сигнал, че за периода 15/ 21.02.2015 г., неизвестно лице, след демонтаж на стъкло на прозорец, проникнало в работилница към къща в селото, откъдето извършило кражба на моторен трион и смукателна помпа. След проведени ОИМ, за извършител на престъплението е уличен 35-годишен мъж от Габрово. Вещите, предмет на кражба, са намерени и иззети. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е заведена преписка.