Природен парк „Българка" се представя днес в Брюксел на престижното събитие „Дни на отворените врати" в Комитета на регионите, чрез традиционни за територията на парка продукти - овче сирене и овче кисело мляко, съобщиха от дирекцията.
Поканата за участие към Дирекцията на парка бе отправена, заради отличните качества на продуктите, които бяха доказани в лабораторна среда. Международното събитие, на което се показват традиционни ястия и типични за страните автентични продукти, се провежда за девета поредна година в Брюксел. Другите еко-продукти, които представят страната ни в Брюксел са зелено сирене, крокмач, биволско мляко, родопски кашкавал, шипков мармалад и сладко от горски плодове.
Заради все по-големия интерес на хората към храните с еко-стойност, Дирекцията на Природен парк „Българка" започна да издирва майстори и производители на традиционни екологични продукти, с идеята да бъдат представени в новоизградения Център „Българка" до Етъра.