/ Снимка: Дарик, архив
Продължава съдебното следствие по наказателно дело от общ характер № 119 от 2017 г., за причинена смърт на родилка и на новородено бебе, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Подсъдими по делото са двама лекари от габровската болница, обвинени от Окръжна прокуратура - Габрово в това, че през 2013 г., при упражняване на лекарска професия, а единият от тях и като завеждащ отделение в лечебното заведение, нарушили разпоредби на Закона за здравето и други подзаконови актове, регламентиращи дейността им, с което причинили смъртта на новородено бебе и на майката на детето, починала по-късно в болница в Плевен.

Поредно заседание по делото за смъртта на родилка и бебето й през 2013 г.

В хода на заседанието беше разпитан един свидетел, след което, в продължение на повече от 4 часа, съдът и страните задаваха въпроси към вещите лица, изготвили повторната комплексна съдебно-медицинска експертиза по делото.  

Съдът отложи разглеждането на делото, като съобрази становищата на страните, които държат на непосредственото изслушване на свидетел, отсъстващ поради тежко заболяване. Датата на следващото заседание - 26 ноември 2018 г., е определена съобразно посоченото обстоятелство и служебните ангажименти на защитниците на подсъдимите.