Осъдиха младеж, мушкал с вилица старица, за да се добере до парите й
Осъдиха младеж, мушкал с вилица старица, за да се добере до парите й / DarikNews.bg, архив

Младежът, направил опит с насилие да задигне парите на възрастна жена, е осъден. Сумата, до която Николай искал да се добере, е 238 лв.

Късно вечерта, на 14 август, той се вмъкнал в жилището на старицата и започнал да тършува за пари. Когато влязъл в стаята й видял, че е будна и започнал да иска пари, като заплашил, че ще я застреля. Претършувал навсякъде, но след като не намерил нищо, се ядосал и започнал да удря жената с юмруци по лицето, да я души и да я боде с вилици по бедрата.

Това не е първото престъпление на момчето. На 6 юни намерил мобилен телефон на автобусна спирка и го ползвал една седмица без да уведоми органите на реда.

На 12 август взел чантата на мъж, който срещнал на улицата и измъкнал от там мобилен телефон и фенерче на стойност 48 лева.

Въпреки че е непълнолетен, Николай можел да разбира значението на постъпките си, смятат магистратите. Една година лишаване от свобода при общ режим и обществено порицаване е наказанието наложено на 17-годишното момче, за извършени от него престъпления.