Образуваха досъдебно производство за побой над учителката в Севлиево
Образуваха досъдебно производство за побой над учителката в Севлиево / Sofia photo agency, архив

Районната прокуратура в Севлиево образува днес досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на учителка, в училище в града по хулигански подбуди.

Материалите от извършената проверка бяха изискани от прокуратурата вчера от органите на МВР, след констатирано забавяне на работата по случая, съобщиха от прокуратурата.

Майка нападна учителка в клас

Досъдебно производство е образувано срещу жена от Севлиево, за това, че на 6 януари около 10.30 ч. нанесла удари с ръка и крак по лицето и долната част на тялото на учителка в СОУ "Васил Левски" и й е причинила увреждания, довели до временно разстройство на здравето, неопасни за живота - лека телесна повреда.

Разследването е възложено на следовател от Следствения отдел на Окръжна прокуратура-Габрово. Разпредено е провеждането на разпити, включително и на малолетни лица - очевидци на извършеното деяние.

Назначена е и съдебно-медицинска експертиза за причинените телесни наранявания на пострадалата учителка. Под наблюдението на прокуратурата се извършват действията по разследването.

Източник: БГНЕС