Третокласничка разказала в полицията, че съученичка я хванала с ръце за шията в тоалетните на училището
Третокласничка разказала в полицията, че съученичка я хванала с ръце за шията в тоалетните на училището / Dariknews.bg, архив
Побой над третокласничка в тоалетна на габровско училище
86846
Побой над третокласничка в тоалетна на габровско училище
  • Побой над третокласничка в тоалетна на габровско училище

Четвъртокласничка от СОУ „Райчо Каролев" в Габрово се е била с по-малка своя съученичка в тоалетна на учебното заведение. Това потвърдиха пред Дарик от полицията в Габрово. Сигнал за инцидента бе подаден в редакцията от запознати със случая. Боят е станал вчера. Според неофициална информация, по-голямото момиче се опитало да души третокласничка.

Инспектор от Детска педагогическа стая пристигнал в училището и провел разговори с двете момичета, техни съученици и преподаватели. От полицията казаха, че допълнително е проведена и беседа с по-голямото дете, за да се изяснят причините за агресията.

Преди минути от пресцентъра на полицията излязоха с официално изявление, в което се казва:

На 12 май 2016 г. в РУ-Габрово се явили третокласничка и неин родител, за да сигнализират за инцидент, възникнал предния ден в училището, в което детето учи.
По първоначална информация, инцидентът възникнал в тоалетните на учебното заведение. Към детето се приближило момиче от четвърти клас, което пристъпвайки заплашително, го хванало с ръце в областта на шията. Веднага след това спречкването е прекратено.
Инспектори от Детска педагогическа стая са посетили училището и са извършили проверка на място. Проведени са разговори с децата и са им снети обяснения. Проведена е и среща с ръководството на училището.
За случая са уведомени родителите на четвъртокласничката. По случая в РУ-Габрово е заведена преписка. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Третокласничка разказала в полицията, че съученичка я хванала с ръце за шията в тоалетните на училището
netinfo

Директорът на СОУ „Райчо Каролев" Снежана Сидерова заяви пред Дарик, че няма извършено насилие над ученик. Тя бе категорична, че не желае да дава изявления и да бъде записвана. В телефонен разговор с Дарик Сидерова каза, че по-малкото дете се е уплашило.

По думите на Сидерова информация по този случай първо е трябвало да бъде потърсена от училището.