В Габрово всеки може да бъде герой
В Габрово всеки може да бъде герой / Община Габрово

Екипът на iHELP проведе няколко информационни и обучителни демонстрации на приложението iHELP пред габровци. Проявите се състояха през август 2018 г. в централната градска част, чрез които местните жители научиха как могат да помогнат на човек в беда и дори да му спасят живота.

Целта на апликацията е да създаде най-голямата мрежа за взаимопомощ в обществото, с която лесно и бързо да се алармира телефон 112, спасителите в радиус от 500 метра и личните спешни контакти на всеки потребител. iHELP също така подава кратки инструкции за животоспасяващи действия до идването на медицински екип и локализира най-близкия дефибрилатор и спешен център.

Успоредно с демонстрацията, парамедикът Кристиан Либих и основателят на iHELP Bulgaria Христо Христов направиха кратко обучение на всеки желаещ минувач за основни процедури при реанимация.

Община Габрово е първата в страната, която внедри приложението iHELP и го предлага напълно безплатно на жителите си. Реализацията и разработването на приложението се осъществиха с финансовата подкрепа на Община Габрово. Може да го изтеглите от следните линкове:

Андроид - https://play.google.com/store/apps/details?id=si.ihelp.android

iOS - https://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=992923828&mt=8