/ Община Габрово
Областна администрация организира Ден на Белгия в Габрово, който ще се проведе на 28 октомври.
 

Ден на Белгия
netinfo


„Нарекохме го „Цветни аранжименти“, за да направим последната неделя на отминаващия месец още по-пъстра за Вас. Вероятно ще се запитате и защо подбрахме точно този ден? И тук няма нищо случайно, защото неделята е най-подходящият ден да се заредим положително за предстоящата седмица“, споделят организаторите на инициативата.

Търсят се доброволци за инициативата „Изплети топлина“

Подготвени са три работилници, тематични и характерни за страната, която ще бъде представена - Белгия. Ще има много цветя, карикатури и разбира се белгийски шоколад.

„Сигурни сме, че няма човек, който не обича комикси. Затова ще се забавляваме и с комикси, ще проследим тяхната история и развитие. А за финал сме предвидили музикални изпълнения, които съчетават нещо българско и нещо белгийско“, разкриват още от Областна администрация-Габрово.

Мобилен пункт събира опасни отпадъци от домакинствата

Началният час на „Цветни аранжименти“ е 15.00 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“, а концертът е от 16.00 часа. „И не закъснявайте, защото на влизане в Галерията ще Ви очаква още една белгийска изненада. Оттук натам Ви остава да си запишете в календара деня - 28 и да ни следите, за да научавате любопитни подробности".

Събитието се организира с подкрепата на Посолството на Кралство Белгия в България, Община Габрово, Асоциация „Хора в помощ на България: Алст - Габрово“ и Клуб „Приятели на Белгия“. Реализира се в изпълнение на Работна програма за 2018 г на Комуникационната стратегия на Република България за България за ЕС.