Нови щатни бройки и линейки за ЦСМП Габрово?
Нови щатни бройки и линейки за ЦСМП Габрово? / netinfo
Предстои увеличение на щатните бройки и предоставяне на нови линейки за центровете за спешна медицинска помощ. Това е станало ясно след проведена среща на директора на Регионалния център по здравеопазване в Габрово д-р Петър Стефанов и зам.министъра на здравеопазването д-р Матей Матеев. Идеята е увеличението на щата да доведе до допълнително финансиране. На местно ниво ще се търсят възможности за гъвкаво разпределение на средствата и привличане на кадри.

Габровският център за спешна помощ не е единственият в страната изправен пред сериозни проблеми особено след преминаването на спешните отделения в болничните структури. Затрудненията са характерни за почти всички спешни центрове в страната.

От регионалния център по здравеопазване уверяват, че ЦСМП Габрово ще продължи да обслужва спешно нуждаещите се пациенти независимо от трудностите си. При невъзможност за сформиране на реанимационен екип на повикванията ще се отзовават фелдшери и ще бъде направено всичко възможно гражданите да получават адекватна помощ.