Николай Младенов и Президентът на Европейските военно-исторически групи ще бъдат на Шипка
Николай Младенов и Президентът на Европейските военно-исторически групи ще бъдат на Шипка / netinfo

Министърът на Отбраната Николай Младенов, Президентът на Европейските военно-исторически групи (UEWHG) ген. майор Хелмут Еберл, и генералният секретар на организацията майор Михаел Ислингер ще бъдат утре на Шипка по време на честванията на 132-та годишнина от августовските боеве на върха.

Своето присъствие са потвърдили още нег. превъзх. Вячеслав Качанов - Посланик на Република Беларус в България, Първият секретар и временно изпълняващият длъжността военен аташе на посолството на Руската федерация, както и началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов. Очаква се потвърждение от представители на посолствата на Румъния и Финландия.

Празничният ден ще започне в 11.00 часа с възпоменателно тържество в памет на загиналите за освобождението на България. В 12.00 часа ще се извърши поклоние и ще бъдат поднесени венци и цветя, а след това ще има спектакъл-възстановка на Шипченските боевe.

От Община Габрово са осигурили транспорт за всички желаещи да присъстват на тържествата. Автобусите за връх Шипка ще тръгват от пл. "Възраждане" в 9.30 ч., като цената на билета в двете посоки е 3 лв.