Над 20 обекта ще представи Боженци на Международна туристическа борса
Над 20 обекта ще представи Боженци на Международна туристическа борса / Дарик Габрово

Над 20 обекта за настаняване и хранене ще представи Архитектурно- историческия резерват "Боженци" по време на Международната туристическа борса "Ваканция 2010". Това каза за Дарик директорът на комплекса Райна Тошева. Тази година на щанда на Община Габрово ще присъства и представител на Боженци, който ще презентира рекламните материали с местата за почивка, както в Боженци, така и в селата Кметовци, Съботковци и Харачери.

Райна Тошева каза още, че е предвидено в началото на селото да бъде поставено рекламно табло с всички обекти, заведения за хранене, места за настаняване и музейните обекти в селото.

От Боженци ще представят на туристическата борса своите музейни обекти, сред които две музейни къщи, две експозиции и 6 къщи за настаняване.

Международната туристическа борса ще се проведе в София от 25 до 27 февруари. Тази година участниците в изложението ще са 310. Участие са заявили Националните туристически организации от Гърция, Турция, Кипър, Австрия, Италия, Тунис, Русия. Представят се фирми от Хърватия, Тайланд, Холандия, Малта, Великобритания, Германия, Израел и Перу. За първи път на "Ваканция/СПА експо 2010" ще има и участие от ЮАР, Словения и Дубай.