Над 130 участници премериха сили за купата на ПП„Българка“
Над 130 участници премериха сили за купата на ПП„Българка“ / Дарик Габрово, архив

Над 130 участници от десет клуба по спортно ориентиране от цялата страна се включиха в организирания от Дирекцията на Природен парк „Българка" спортен празник по случай 10 годишнината от обявяването на защитена територия. 

Състезанието се проведе тази неделя в АЕК„Етър" и района около музея.

Благодарение на професионалната помощ на клуб по спортно ориентиране „Узана"-Габрово, надпреварата се състоя по нова карта, която умело съчетава предизвикателствата на планинския терен с богатото културно-историческо наследство на природния парк. След едночасов спринт на младите ориентировачи, ДПП"Българка" организира малък празник за всички състезатели, техните треньори и родители.

Директорът на парка - инж.Мая Радева, връчи 30 медала в пет възрастови групи и много специални награди на всички участници. Състезателите от клуб по спортно ориентиране „Узана" бяха отличени с 9 златни, 6 сребърни и 5 бронзови медала, с което габровци събраха най-много отличия. Останалите призови места си поделиха децата и младежите от Велико Търново, Дряново, Севлиево, Стара Загора, Троян, Карлово, Търговище, Варна и София.

Най-вълнуващо беше преживяването за участниците в двете свободни групи - „най-малки" - от 4 до 10 години, и „отворена" група - за всички любители на спортното ориентиране без горна възрастова граница.