Международният  ден на младежта 12 август ще бъде отбелязан в Габрово
Международният ден на младежта 12 август ще бъде отбелязан в Габрово / ИМКА-Габрово

Международният  ден на младежта - 12 август, се отбелязва днес в Габрово с игра под надслов „Опознай и избери!”.

Състезателната игра се организира от неправителствената организация ИМКА и Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово.

В Международния ден на младежта те предизвикват участниците с  възможността  да преминат през две опознавателни мисии  на територията  на община Габрово – "Доброволец" и мисия "Активен".

Целта на мисиите е младежите да се запознаят с работата на институциите и организациите, работещи в сферата на доброволчеството, младежките дейности и пазара на труда, да научат повече за възможностите, които те предлагат за младите хора.

Идеята  на играта е информацията за дейността на съответните институции да се представи и популяризира сред младите хора по неформален начин.

Стартът на играта ще бъде даден в 15:00 часа на паркинга зад Съдебната палата, а финалът и церемонията по награждаването ще се състоят от 17:00 часа пред сградата на Сдружение ИМКА. Предвидени са награди за победителите и сертификати за всички участници.

Представител на екипа на ИМКА Габрово Илияна Новикова споделя:

"Младежите, които са възпрепятствани да се включат в играта на 12 август ще имат възможност да участват във второто издание на опознавателната игра през есента.

Подготовяме три нови мисии - "Гражданин", "Култура" и "Образование", в които младежите ще могат да се запознаят с различни обществени организации и институции в Габрово и да покажат своя състезателен дух, знания и креативност. Искрено се надяваме, че идеята на опознавателната игра ще привлече вниманието  на много млади гора от нашия град".