Лечебните заведения са подготвени за зимата
Лечебните заведения са подготвени за зимата / netinfo

Готовността на лечебните заведения за болнична помощ за работа при зимни условия е добра, стана ясно след заседание на Регионалния съвет за медицинско осигуряване при бедствия, аварии и катастрофи към Регионалния център по здравеопазване в Габрово. Областната болница разполага с резерв от гориво, автопаркът също е подготвен. Болницата в Севлиево е газифицирана, а при евентуална криза на газоподаването, както в началото на 2008 г., има възможност да се премине на отопление с нафта.

В Дряново и Трявна болниците се отопляват само с електричество. При нужда съществува възможност да преминат на отопление с нафта.

В Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово също са взети всички мерки. Колите са готови за работа през зимния сезон. Затруднения в дейността може да възникнат поради несвоевременно и недобро почистване на пътната мрежа.

Ръководителите на лечебните и здравните заведения трябва да разработят и представят в РЦЗ планове за намаляване на последствията по медицинското и противоепидемичното осигуряване на населението при усложнена зимна обстановка до 16.10 2009 г.