БСП
БСП / Корнелия Нинова награди победителите от велопохода „Бузлуджа – 2018“
Председателят на БСП Корнелия Нинова, заедно с ръководството на левицата и нейни членове, поднесоха венци на паметника на връх Шипка. Лидерът на БСП Корнелия Нинова награди победителите от велопохода за купа „Бузлуджа -2018“. Състезателите бяха разделени на 4 категории.

От възрастова група „Юноши”, наградени от лидера на БСП Корнелия Нинова бяха: на трето място - Йордан Петров от Сливен, на второ - Преслав Балабанов от Несебър, а победител е Гавраил Стефанов от Габрово.

Корнелия Нинова даде старта на колоездачното състезание за купа "Бузлуджа"

От „Мъже – елит” на трето място се класира Стефан Христов от Стара Загора, на второ - Петър Чавдаров  и победителят в категорията, който изкачи и първи историческия връх Шипка, беше Александър Алексиев. Той покори разстоянието само за 48 минути и 28 секунди, а лидерът на БСП Корнелия Нинова му връчи медал и парична награда.

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев награди победителите от възрастова група „Мастърс до 50 години”. На трето място бе отличен Петър Дашев, на второ - Красен Киров, а на първо медалът бе връчен на Веселин Мичев от Габрово.

Лидерът на БСП награди и победителите от „Мастърс над 50 години”. На трето място бе отличен Иван Иванов, на второ - Манол Вравчев и победител в тази категория беше Добромир Минчев.

Традиционният събор на Бузлуджа тази година ще бъде на 28 юли

Най-младият велосипедист, изкачил връх Шипка, бе Стоян Шукулов. Той също получи награда от Корнелия Нинова.

Купата на името на Васил Дянков бе връчена на победителя в състезанието - 25 годишният Александър Алексиев от Мъглиж от съпругата на легендарния колоездач Стилияна Тихова.

Председателят на БСП Корнелия Нинова, заедно с ръководството на левицата и нейни членове, поднесоха венци на паметника на връх Шипка по повод 141 годишнина от боевете на върха.