Кристина Сидорова начело на социалистите в Габрово
Кристина Сидорова начело на социалистите в Габрово / Dariknews.bg
Кристина Сидорова начело на социалистите в Габрово
65086
Кристина Сидорова начело на социалистите в Габрово
  • Кристина Сидорова начело на социалистите в Габрово

Кристина Сидорова е избрана снощи за председател на Общинската организация на БСП в Габрово. Николай Григоров е подал оставка, тъй като бе назначен за Областен управител.

"Това е голямо предизвикателство за мен. Ще се постарая да се запази и развие организацията на БСП в Габрово и да се подготви една добра конференция през септември. Предстоят избори за европейски парламент, след това идват местните избори. Ще работя с всички, няма да се делим на млади и стари. Ще разчитам на опитните и на младежите, както и на бившите председатели. Искрено се надявам БСП да е във все по-добра кондиция и да заеме своето полагаемо място на първа политическа сила в Габрово", коментира Сидорова в първото си изявление като общински председател на червените.

Кристина Сидорова е втората жена, която е начело на БСП в Габрово. Преди нея, в средата на 90-те, поста заемаше Стелияна Тинчева, която съвместяваше и позицията на областен председател.

В понеделник Николай Григоров ще отстъпи и лидерския пост на областната структура. Към момента няма официално издигнат кандидат, който да го наследи.