Криминалната хроника от последното денонощие
Криминалната хроника от последното денонощие / DarikNews.bg, архив

На 22 октомври, около 11:00 ч., на пътя София-Варна, край Севлиево, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Мазда". Установено е, че водачът - 52-годишен мъж от с. Новачене, общ. Никопол, е неправоспособен. Нарушението извършил в рамките на едногодишния срок от наложено му по административен ред наказание за същото деяние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени ОИМ от служители на сектор „Криминална полиция" при РУ-Севлиево, 25-годишен мъж от Севлиево е уличен за извършител на кражба на микровълнова печка, телевизор и 100 лв. от частен дом на ул. „Ахмед Татаров" в Севлиево. Вещите са намерени и иззети. След окомплектоване на материалите по случая, същите ще бъдат изпратени на РП-Севлиево.

На 22 октомври, около 10:30 ч., на ул. „Неофит Рилски", Габрово, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Опел Зефира". Установено e, че водачът - 50-годишен от Габрово, управлява МПС след употреба на алкохол - техническото средство отчело 1.26 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 октомври в РУ-Дряново е получен сигнал, че за времето от 13:00 ч. до 16:00 ч. същия ден, от л.а. „Тойота", паркиран в района на Дряновския манастир, е била извършена кражба на лаптоп, мобилен телефон, пътни чанти с дрехи и лични вещи. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.