/ „Коледно внуче“ с „ангелско сърце“

Ученичката от ХІІ клас на Националната Априловска гимназия Анна-Мария Кънчева продължи добротворчеството, акумулирано по време на благотворителния концерт „Ангелски сърца“, който се състоя на 7 декември в зала „Възраждане“. От томболата, разиграна с публиката,

Габровският камерен оркестър с Коледен концерт на 17 декември

Анна-Мария спечели ваучер на стойност 50 лв. от заведение за бързо хранене, но реши да го дари в полза на бездомните хора от Габрово, които ползват общинското помещение за временно настаняване.

Момичето закупи сандвичи за 17-те записани ползватели на помещението и ги предостави в дирекция „Образование и социални дейности“ към Община Габрово. Служителите от дирекцията ги раздадоха същия ден, 13 декември, на бездомните хора.

Постъпката на Анна-Мария не е случайна, защото тя също е едно от „коледните внучета“. Тя е доброволка към Младежкия съвет по наркотични вещества и Интеракт клуб Габрово. Нужно е много малко, за да направиш някому добро, нужно е само добро сърце.

Концертът „Ангелски сърца“, организиран от габровските ученици от средните училища и гимназиите, беше в подкрепа на инициативата „Коледни внучета“ на доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества.

По време на концерта и благотворителния базар към него, бяха събрани парични средства, с които ще бъдат закупени коледни елхички и украса. Те ще бъдат дарени на самотно живеещи възрастни хора в община Габрово, за да внесат празнична атмосфера в домовете им за коледните и новогодишни празници.

Кампанията стартира с дарителска акция във всички габровски училища. След приключването на дарителската акция, доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества, заедно с ученици от всяко училище, ще посетят самотно живеещите възрастни хора в Габрово, за да украсят домовете им.