Книги за библиотеката в габровската болница по инициатива на Моника Панайотова
Книги за библиотеката в габровската болница по инициатива на Моника Панайотова / DarikNews.bg, архив

Ммладежката организация на ГЕРБ-Габрово организира кампания “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека” за набиране на книги, които ще бъдат дарени на библиотеката в габровската болница „Д-р Тота Венкова“. Книгите ще се ползват от болните, както и от техни придружители. Всички, желаещи да подкрепят инициативата на младежите от ГЕРБ, могат да донесат книга в офиса на ГЕРБ в Габрово всеки работен ден от следващата седмица, 20-24 януари.

Кампанията  се провежда в рамките на инициативата на евродепутат Моника Панайотова ГЕРБ/ЕНП "Доброволчеството – доброто в нас", чиято цел е да насърчи доброволчеството сред младите в България като възможност за принос към обществото и средата, в която живеят. Основна идея на инициативата е, че независимо от доходите, от времето, с което разполагаме, от възрастта и уменията ни, всеки може да направи нещо полезно за другите.

Младежите от ГЕРБ-Габрово вярват, че подобни инициативи създават чувство за принадлежност към населеното място и съпричастност към нуждите на околните. Очакванията са, че към инициативата ще се присъединят много млади габровци, мотивирани да се занимават с доброволчество.

За идеите и ценностите на работата в полза на околните и по повод инициативата на евродепутат Моника Панайотова има създадена платформа dobrovolchestvo.com, която е дарена на Националния алианс за работа с доброволци.