Катастрофата на ул. Брянска е обслужена по административен ред
Катастрофата на ул. Брянска е обслужена по административен ред / Дарик Габрово, архив

Пътно произшествие на ул. "Брянска", при което няма пострадали, а само материални щети предизвика оживени коментари и съмнения за прикриване на случая сред читателите на Дарик нюз. Инцидентът е станал в събота, около 1,40 часа. При него лек автомобил Митцубиши, движещ се по ул. "Скобелевска", посока "Брянска", на лек ляв завой, излиза извън пътното платно, качва се на тротоара, удря се в къща и в парапет, разделящ пешеходната зона от велоалеята на крайречната улица. Водачът напуска местопроизшествието. По-късно е установен - 28-годишен габровец. Причината за катастрофата е несъобразена скорост. Употреба на алкохол не може да бъде доказана, тъй като мъжът не е заловен непосредствено след инцидента.

Произшествието е обслужено по административен ред и водачът ще понесе отговорността си. Протокол е изпратен в Общината. На къщата има поражения на улука, а по парапета - разрушения. Информация по случая не е била изнесена официално в публичния полицейски бюлетин, тъй като има практика при липсата на пострадали и взето отношение по административен ред, инцидентите да не се отразяват в него, уточняват от дирекцията.

Кметът на Габрово Таня Христова информира, че със съдействието на полицията водачът, предизвикал катастрофата,  вчера се е срещнал с нея в Общината. Мъжът ще поеме разходите, но ако това не стане, средствата ще бъдат потърсени от него по съдебен път.