Катастрофа при тренировките на рали Узана се оказа фатална за Йордан Миларов
Катастрофа при тренировките на рали Узана се оказа фатална за Йордан Миларов / sport-gabrovo.com

Автомобилният пилот Йордан Миларов е загинал при тежък инцидент по време на тренировките на планинско рали „Узана“.

Преди минути информация за инцидента бе публикувана на сайта на ОД МВР - Габрово.

Произшествието е възникнало вчера около 18:10 ч., в участък от трасето на състезанието, което се провежда по пътя Габрово - Узана. По първоначална информация,  водачът на л.а. „Опел Кадет” - 25-годишен мъж от Габрово,  изгубил контрол над автомобила и се блъснал в крайпътна скала вляво по посока на движението. Пострадалият пилот е транспортиран до МБАЛ-Габрово, където по-късно е починал. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

По информация на участници в ралито:

Състезателят е изпуснал автомобила си на завой в много бърз участък в средната част на трасето. Зоната е забранена за зрители, няма други пострадали лица.

След инцидента Миларов е бил откаран в болницата в Габрово с тежка черепно-мозъчна травма.

Планинското рали „Узана“ е отменено. Община Габрово изказва съболезнования на близките на загиналия пилот.

Спортният сайт sport-gabrovo.com, съобщава подробности за трагичния инцидент.

Нещастен инцидент по време на квалификациите за планинско „Узана“ отне живота на пилота на „АРА Моторспорт“ Йордан Миларов. Даката катастрофира тежко и за съжаление фатално по време на третото квалификационно изкачване. „Катастрофата стана в един от бързите участници в средната част на трасето. Изпуснал е автомобила си на завой и се е ударил в скала от ляво, като един зъб на скалата е влязъл в колата точно от пилотската страна. Невероятен малшанс, просто нямам думи“, разказа през сълзи един от съотборниците на Йордан – Стефан Стоев. След инцидента Миларов е бил откаран в болницата с тежка черепно-мозъчна травма, но лекарите не са успели да го спасят.

Даката беше страхотно момче и един от механиците на „АРА Моторспорт“. Той дебютира в официално състезание миналата година отново на „Узана“ и тогава обра овациите на габровската публика, като извоюва по безапелационен начин първото място в клас Х3. Тази година Даката отново беше амбициран за победа в Габрово, с подготвения лично от него „Опел Кадет“, и беше с първо време в клас HC3 и шесто в общото подреждане от 27 пилоти, преди фаталния инцидент.

Катастрофа при тренировките на рали "Узана" се оказа фатална за Йордан Миларов
netinfo

снимка: sportonline.bg