Кампанията „Шофирай отговорно и толерантно” се провежда днес в Габрово
Кампанията „Шофирай отговорно и толерантно” се провежда днес в Габрово / DarikNews.bg

Днес в Габрово, доброволци от сдружение „Отворена младеж” и пътни полицаи ще проведат съвместна операция по метода на широкообхватния контрол на пътното движение.
Акцията е в рамките на превантивната кампания „Шофирай отговорно и толерантно”, която се осъществява за трета поредна година. Част е от международния проект “Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа”, в който партньори са Главна дирекция “Национална полиция”, областните дирекции на МВР и Института за изследвания, образование и развитие “Отворена младеж”.
Целта на кампанията е да се въздейства върху най-активните участници в пътното движение – младите хора, за отговорно и толерантно поведение на пътя. Вниманието на контролните органи ще бъде насочено към превенция на най-често нарушаваните разпоредби на Закона за движение по пътищата, с цел недопускане на тежки пътни инциденти.
За първи път кампанията обхваща всичките 28 области на страната. В Габрово, на 20-ти май, между 13:00 ч. и 16:00 ч., доброволци от “Отворена младеж” ще раздават на спрените за проверка водачи антистрес топки и дипляни. Съвместните екипи ще бъдат разположени на ул. "Брянска", в близост до пл. "Марсел де Бископ".