Изграждането на канализацията на Сенник върви по график
Изграждането на канализацията на Сенник върви по график / netinfo

Дейнoстите по изграждането на канализацията в село Сенник вървят по график. Съоръжението се изгражда по програма САПАРД и обхваща около 50 % от селото. 40 % от сенничани имат канал, а 10 % ще бъдат оставени за проектно доизграждане през следващите години. За спечелването на проекта кметът на Сенник Цветан Цонев казва: “Хванахме последния влак, последния вагон, на последната спирка”.

Заради това, че сроковете трябва да бъдат спазени работниците от фирмата-изпълнител “Мелиорации”-Габрово, работиха и през зимата, което породи недоволството на част от хората от калните улици. “Не приемам недоволството им. За да се получи нещо хубаво и полезно, бива да потърпим”, споделя Цонев.

Някой от недоволстващите давали за пример канализацията в село Ряховците, където всичко вървяло по-бързо. Кметът на селото обаче е категоричен, че сравнение с канализацията на Ряховците не може да има, защото в Сенник денивелацията е много голяма, а на места работниците стигаха до 4,5-5 метра.

“Вярно, че става бавно, но сроковете не ни дават възможност да отлагаме работата. Затова се работеше през зимата”, казва Цветан Цонев. Той изрази увереността си, че съоръжение ще бъде едно от най-хубавите, за които сенничани са мечтали. Стойността на проекта е 800 000 лв., като в тях влизат изкопаването, полагането на тръбите и асфалтирането. Трасето е с дължина 6,5 км. Според сроковете до края на април канализацията в село Сенник канализацията ще заработи.