/ dariknews.bg
При специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества габровски полицаи спряха дрогиран шофьор в Габрово. Случаят е от,

Около 16.55 ч. на 25 септември в района на булевард „Могильов“, автопатрулен екип спира за проверка лек автомобил, управляван от 28-годишен мъж. Заедно с него в автомобила пътувал и 22-годишен млад мъж от същия град. Шофьорът е тестван за употреба на наркотични вещества и дал положителен резултат за наличие на наркотичните вещества „амфетамин“ и „метамфетамин“.

В хода на полицейската проверка, от панталона на пътника изпаднала и бяла хартиена „свивка“, съдържаща таблетка с изобразена върху нея буква „Т“. В хода на последвалите процесуално-следствени действия, при направен на място полеви наркотест, таблетката е дала характерна реакция на наркотичното вещество „хероин“.

Двамата мъже са задържани по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа.  По случая са образувани отделни наказателни производства по два от съставите на наказателния кодекс, свързани с притежание и употреба на наркотични вещества. Разследването по случаите продължава под надзора на прокуратурата в Габрово.