Габрово отново подкрепя инициативата на президента „Българската Коледа”
Габрово отново подкрепя инициативата на президента „Българската Коледа” / DarikNews, архив

Художествена галерия „Христо Цокев“ организира за втори път Регионален конкурс за коледна картичка, под патронажа на Областния управител на област Габрово. Темата, избрана от организаторите е „Подари коледна усмивка“. Събитието е в подкрепа на инициативата на Президента на Република България – „Българската Коледа”.

В инициативата са се включили ученици от 16 училища, 16 детски градини, 5 читалища и школи и не на последно място „Ресурсен център – Габрово“.

В конкурса са взели участие над 500 деца от различни възрастови групи. Получени са близо 700 картички.

Участниците са разделени в три категории:

-До 6 години

-От 7 до 10 години

-От 11 до 15 години.

Победителите ще бъдат обявени и наградени на изложбата - базар, която ще се проведе на 22 декември от 17:45 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“.

"Бихме желали да изкажем специални благодарности и възхищение на децата от „Ресурсен център-Габрово“, Помощно училище „Николай Палаузов“ – Габрово и на учениците от Основно Оздравително училище за сърдечносъдови и белодробни заболявания „Ангел Кънчев“ – Плачковци.

Те проявиха завидно благородство, независимо от факта, че самите те са в неравностойно положение и имат нужда от подкрепа. Техният приемер е доказателство за това, че добрината няма граници.

Обръщаме се към всички, които желаят със своя дарителски жест да покажат съпричастност към съдбата на болните деца.

Всеки ,който желае да закупи картички може да го направи на 22 декември от 17:30 ч. до 19:30 ч. и на 23 декември от 9:00 ч. до 18:00 ч. в ХГ „Христо Цокев“, съобщават от галерията.