Габровци не питат за подслушването
Габровци не питат за подслушването / netinfo

Като кандидат за депутат в Габрово вероятно най-логичното днес е да коментирам скандалите с подслушванията в ГЕРБ, които взривиха медиите.

Няма да го направя, поне по три причини.

Първата е, че мой опонент в Габрово е Томислав Дончев, който засега е спестил на габровци подобни срамотии.

Втората е, че Борисов и Цветанов сами правят такъв погром над ГЕРБ, какъвто никой противник не би могъл да причини. Срещу тях да тичам, не мога да ги стигна по ефективност. 

Третата и най-важна причина е, че в нито един от десетките разговори с хората по "Радецка", "Николаевска", "Брянска", "Скобелевска" и "Априловска", никой габровец не ме попита за мръсните номера, които си играят по телевизията гражданите за европейско развитие на България. Никой не го интересуват глупостите, с които ни занимават Борисов и бившите му министри. Никой! Нито жените с 300 лв. заплата, нито дребните търговци с полу-работещи дюкянчета, нито хората на опашка за дрехи втора употреба зад „Св. Богородица".

Не ме попитаха и младите хора по главната вечер. Защото вечер по главната няма млади хора. Вечер по Главната няма никакви хора, освен някой и друг кандидат за депутат.

Никой не ме пита за подслушванията, за Цветанов, Борисов, Найденов и онзи другия.

Питаха ме за обезкостената Северна индустриална зона и за заселващите се в града роми. За престъпността, която е новост за този традиционно спокоен град. Разказаха ми с носталгия, за някогашното единствено ромско семейство на Божанка и мъжа и Дечо, които били свестни хора, за разлика от пришълците и за нарастващата тревога днес, когато карат децата с кола на училище от Колелото до Центъра.

Тук понеже е предизборна кампания, в която съм кандидат, вероятно трябва приповдигнато да съобщя как хората са ми повярвали и са обещали да гласуват за мен. Не е така! Повечето габровци на които досаждах са отвратени от политиката изобщо, отчаяни са и не искат да чуят за партии и програми. Искат някой да покаже на дело, че може да се държи отговорно и човешки с тях. Да бъде първо човек, а след това ходещ костюм.

Много трудно ще бъде да се спечели отново веднъж изгубеното доверие, да им се върне чувството, че не всички политици са мошеници и че си струва да дадат шанс на някого. Не знам дали ще успея в оставащите дни до изборите. Знам обаче, че няма да спра да опитвам. Не защото звучи решително и някак подходящо за кандидат. А просто защото и на мен ми е тъпо да ме занимават с подслушвания на цинизми между група оляли се мутри.

 Борис Станимиров

Водач на листата на ДСБ, БДФ в Габрово, N27 в бюлетината