Енева атакува увеличението на данъци в Габрово, кметът защити бъдещите инвестициите
Енева атакува увеличението на данъци в Габрово, кметът защити бъдещите инвестициите / DarikNews.bg
Енева атакува увеличението на данъци в Габрово, кметът защити бъдещите инвестициите
83330
Енева атакува увеличението на данъци в Габрово, кметът защити бъдещите инвестициите
  • Енева атакува увеличението на данъци в Габрово, кметът защити бъдещите инвестициите

Лена Енева атакува увеличението на данъци в Габрово, кметът защити инвестициите, както бъдещи, така и реализирани през последните години. Така без особена изненада започна дебата за искането на администрацията да увеличи размера на данъци и такси в Габрово.

Съветникът от БСП Лена Енева подгря атмосферата в местната пленарна зала, като попита Таня Христова защо по време на приключилата наскоро предизборна кампания не е казала, че ще повишава данъци. Кметът защити политиката си, като заяви, че не е премълчавала тези намерения при срещите си с хората.

"При всяко едно срещане с хората, в колективен или индивидуален формат, ние сме говорили за бъдещите си намерения и за виждането си за развитие на Община Габрово", бе категорична Таня Христова.

Тя заяви, че желанието на населението е да има по-добро качество на живот.

"За да се ангажираме с това трябва да дебатираме едно невисоко увеличение на данъчните ставка за превозните средства и недвижимите имоти. Никога не съм декларирала, че не се ангажирам да не ги увеличавам". Христова се обърна към опозицията с призив, ако има формула, която да позволи без такова увеличение да се постигне по-качествена среда на живот, да го каже.

"Няма да премълчавам, че това предложение е ваше", обеща Таня Христова.

От думите на Христова стана ясно, че без увеличение на данъчните ставки бюджета на Общината би могла да се позволи само 100 000 лева за благоустрояване. Сума, която не би позволила да се подобри качествено средата, в която живеем.

Дебатът може да проследите онлайн тук - http://gabrovo.bg/bg/page/59