Една земя превърната в бунища
Една земя превърната в бунища / Община Габрово
ОБЩИНА ГАБРОВО ОРГАНИЗИРА АКЦИЯ ПО ПОЧИСТВАНЕ НА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО СМЕТИЩЕ
За да се спре ощетяването на природата, на 10 ноември, петък, ще бъде организирано почистване на нерегламентирано сметище, което се намира на обходния път към Велико Търново

Екипи на Община Габрово, ОП „Благоустрояване“ и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“, съвместно със Северно централно държавно предприятие - ТП ДГС – Габрово, ще осигурят необходимата техника и хора за почистване на мястото. След почистването достъпът към мястото ще бъде ограничен със заграждения.

Поставиха под наблюдение зоните, превърнати в незаконни сметища

Всички габровци, които искат да се присъединят към еко акцията, могат да дойдат в петък, 10 ноември, в 11:30 часа на обходния път към Велико Търново.

На лов за отпадъци

От Община Габрово съобщават, че мястото е обходният път към Велико Търново – пейзаж, който разкрива очарователна гледка към планините и едно парче земя, отбивка от главния път, която стряска погледа с огромното количество натрупани отпадъци. Място, достойно за снимки на филм на ужасите, където може да видите както строителни отпадъци и стъкла, така и домашна посуда, стари снимки и дори няколко кукли.