Ćevapi - малки, продълговати, приготвени от комбинация от говеждо месо, агнешко, свинско или телешко месо, кебапчета. Ключът е добавянето на сода за хляб към месото, което ги оставя светли и ефирни.
Ćevapi - малки, продълговати, приготвени от комбинация от говеждо месо, агнешко, свинско или телешко месо, кебапчета. Ключът е добавянето на сода за хляб към месото, което ги оставя светли и ефирни. / ThinkStock/Getty Images
Ефективна присъда от една година си докара 28-годишен мъж, който през лятото на миналата година задигнал кашкавал,  шунка, две опаковки печени кебапчета, бекон и захар от сграда на бул. "Трети март" в Габрово. Стойността на храната е 134,36 лв. 

Ефективни присъди за мъжете, обрали склад в Габрово през 2016 година

На 6 август 2017 година, час след полунощ, Красимир се вмъкнал в сградата, разбивайки вратата и заграбил продуктите. По-късно, когато се стигнало до съд, той направил признания и успял да постигне споразумение за присъдата си. Лицето е рецидивист, което утежнило положението му. 

Трима младежи са задържани за серия кражби в Севлиево и Габрово

Делото е решено при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се признава за виновен и приема за верни фактите изложени в обвинителния акт.