Габровските автобуси - в добро техническо състояние
Габровските автобуси - в добро техническо състояние / Дарик Габрово
До средата на май Община Габрово ще събира информация за натовареността на линиите, които се обслужват от автобусите на „Общински пътнически транспорт“ ЕООД - Габрово.

Ще бъдат изследвани маршрути, връзки, спирки, разписания, после ще се направи анализ и ще се пристъпи към оптимизация на транспортната схема, съобщава в статия на първа страница вестник „100 вести" днес.
 

ОПТ ще обслужва вътрешните линии в Габрово


Причината - общинското дружество трупа загуби и Общината е принудена да го подпомага финансово, за да може градският транспорт да остане общински. Казано по друг начин, дружество, което за една финансова година трупа 205 хиляди загуба, не може да си позволи да дрънка цял автобус за 3-4 пътника.
 

Електробусът е ново поколение тролейбус


Макар на практика да има и обратния случай. В пиковите часове пътуващите в посока ВиК се оплакват, че буквално се тъпчат в малките бусчета. Общинските съветници в Габрово почти единодушно решиха бюджетът да покрие реалната цена на абонаментната карта за пътуване на ученици и пенсионери. Например карта за всички линии за един месец на един ученик струва 20 лева. Бюджетът ще поеме останалата част - до реалната цена.
 

Електробус задвижван с ултракондензаторна технология, ще бъде представен в Габрово


Гласуваната вчера дотация в размер на 200 000 лева е поредното усилие да се запази водената от Община Габрово социална политика по отношение на много категории граждани и да се стабилизира дружеството