Дончев: „Една политическа партия трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция
Дончев: „Една политическа партия трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция / ПП ГЕРБ

„Когато човек е на кръстопът, една крачка встрани може да му промени изцяло посоката на пътя, да се окаже, че не отива там, на където е тръгнал или дори, че се връща назад. Очаквам България на кръстопътя, на който се намира, да не обърка посоката, по която върви." Това заяви заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, който гласува в родния си град Габрово.

На журналистически въпрос във връзка със заявката за оставка на Правителството, Дончев коментира, че политиката не е аритметика. „Политиката е и принципи, и морал, и чест, и достойнство. Ако резултатът не е добър, ние друг път нямаме. Една политическа партия, един човек трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция, по-важно е да не си изменяш на принципите", коментира още Томислав Дончев.

Той беше категоричен, че не е редно да се правят предсрочни парламентарни избори, без да е променено изборното законодателство, най-вече предвид резултатите от референдума. „Някой може да го е страх от мажоритарни избори, но народът каза, че иска точно това. Ще бъде цинизъм ако изборните правила за следващите парламентарни избори не бъдат променени", категоричен беше Дончев.