Човекът с голямо сърце Слави Бонев ще вдъхновява Карнавал 2014
Човекът с голямо сърце Слави Бонев ще вдъхновява Карнавал 2014 / Dariknews.bg
Човекът с голямо сърце Слави Бонев ще вдъхновява Карнавал 2014
68113
Човекът с голямо сърце Слави Бонев ще вдъхновява Карнавал 2014
  • Човекът с голямо сърце Слави Бонев ще вдъхновява Карнавал 2014

Днес във всички карнавални градове на Европа бе открито Петото годишно време. Точно в 11 часа, 11 минути и 11 секунди на 11 ноември това стана и в Габрово. Духът на Слави Бонев се усещаше по време на празничното събитие, а зам.-кметът Нела Рачевиц заяви, че "човекът с голямо сърце и голяма усмивка" ще бъде вдъхновение за новия габровски Карнавал.

"В днешно време нещата, които ни разделят са повече от нещата, които ни сближават. По-често намираме повод да мразим, отколкото да обичаме, да отхвърляме, отколкото да приемаме, да осъдим, отколкото да простим. Сигурно мислите, че всички тези тъжни констатации не са за днешния празник. Но аз не мисля така. Всъщност Карнавалът е едно от основанията на нас габровци да бъдем заедно, да си помагаме, да се обичаме. Карнавалът дава на града ни уникален образ. Това е нещо което сме получили и трябва да съхраним. Нещото което ни кара да отворим вратите за гости и да ги превърнем в приятели. Знам, че Карнавалът е една от многото възможности да променим тези тъжни констатации, разбира се като започнем с промяната в самите нас. Не казвам, че е лесно, но вярвам, че ако сме заедно ще се случи. Знам, че имаме застъпници, хора които бдят над това дело и над всички нас обединени около него. Ще спомена само името на Слави Бонев - човекът с голямо сърце и голяма усмивка. Убедена съм, че той ще бъде наше вдъхновение. Заради респекта към него и паметта му ние ще се справим с голямото предизвикателство - Карнавал 2014.

Карнавалът дава възможности за много мечти - бъдеш любим герой или да покажеш себе си - такъв какъвто си. В делник аз съм администратор в Община Габрово. Но денят е специален и сбъдва мечти. На 11.11 в 11 часа и 11 минути аз си пожелавам да спра да бъда администратор и да се превърна в нещо различно - да стана орисница. Орисницата на Петото годишно време. Днес и сега орисвам град Габрово и габровци да бъдат здрави, весели, щастливи, във всеки дом да има усмивки. Всички да бъдем успешни. От днес до края на света".