Автомобилите, които шокираха опозицията могат да бъдат видени днес на пл. Възраждане
Автомобилите, които шокираха опозицията могат да бъдат видени днес на пл. Възраждане / DarikNews.bg, архив

Превозните средства на Общинско звено "Озеленяване" ще бъдат показани днес на пл. Възраждане, това потвърдиха от пресцентъра на Община Габрово.

Според публикуваната на официалния сайт на институцията информация, това се прави "поради проявения медиен интерес към автопарка на звеното".

В интервала от 12:30 ч. до 13:00 ч. там ще бъдат показани превозните средства на звеното, както и част от градинската техника. Последните ще бъдат временно отклонени от обектите, на които работят.

Интересът на медиите е провокиран от реакциите на опозицията в местния парламент. От БСП остро критикуват закупуването на два автомобила, произведени в края на 90-те години. От прокуратурата потвърдиха по-късно, че са се самосезирали и правят проверка по публикации в медиите, където се цитират обвиненията на социалистите.

Съветникът от БСП и председател на партията в община Габрово Кристина Сидорова заяви, че закупуването на два пикапа за близо 20 000 лв. е шокиращо и се закани да привика ръководството на ОЗ "Озеленяване" пред Общинския съвет, за да получи отговор за извършената покупка на двата автомобила.