Драматичен театър Търговище
Драматичен театър Търговище / Ана от другата страна
Театралната постановка „Ана от другата страна“ ще бъде представена пред дряновска публика на 15 октомври от 18:00 часа в големия салон на читалище „Развитие 1869”.
 
Това е авторски спектакъл на режисьора Надя Асенова, базиран е на три класически български произведения – „Железният светилник” на Димитър Талев, „Вампир“ на Антон Страшимиров и „Албена“ на Йордан Йовков.
 
Спектакълът увлича публиката в едно пътешествие към емблематични женски образи от българската литература.
 
17-годишната Ана се опитва да намери отговори на важни житейски въпроси, под натиска на родители, приятели, гаджета. Пита се „Коя съм аз?”, „Какво искам?”, „Какво да правя с живота си?”.
 
За да се проведе този диалог между поколенията, екипът на Драматичен театър – Търговище е намерил оригинални решения със сценичен бой, каскади, естетически представени любовни сцени и вълнения. Постановката залага на атрактивна мултимедия, наситена с пластически и танцувални картини, под звуците на прекрасната музика на Дони. Ситуацията довежда до физически сблъсък и крайност, а Ана полита от покрива. Един безсмислен и отчаян полет, който я отвежда …. От другата страна. „Ана от другата страна“ обещава да бъде запомнящо се преживяване. Входът е свободен.
 
Спектакълът е част от годишния План за младежта на Община Дряново. Реализира се по повод традиционните есенни празници на града от Община Дряново, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и НЧ „Развитие 1869“.