300, 365 или 500 лв. да бъде патентният данък за таксиметровите шофьори?
300, 365 или 500 лв. да бъде патентният данък за таксиметровите шофьори? / DarikNews.bg, архив

На предстоящото заседание на 29 септември ОбС в Габрово ще решава 300, 365 или 500 лв. да бъде патентният данък за таксиметровите шофьори. Това съобщава днес вестник „100 вести“. Предложението е във връзка с изменение и допълнение на Наредбата за определяне на местните данъци на територията на община Габрово, която ще се гледа на второ четене.

Изданието припомня, че размерът на патентния данък, който варира от 300 до 1000 лв., трябва да се определи от местните управи. И това трябва да стане до края на месец септември. Изменението в наредбата, което предлага Община Габрово, е стойността на патентния данък да бъде 500 лв.

При първото четене в края на август общинските съветници имаха възможност да обсъдят и предложението на таксиметровия бизнес - налогът да бъде 300 лв., и на общинския съветник Пепа Сомлева - 365 лв.

С мотива, че данъчната политика е комплекс от фактори и тя трябва да се обсъжда „съвсем професионално“ общинският съветник Николай Григоров е категоричен, че тя се определя и предвид от икономическата обстановка в страната и в частност в Габрово.