23 състезатели с номинация за спортист на 2013 г.
23 състезатели с номинация за спортист на 2013 г. / Община Габрово

Церемонията по награждаването на най-изявените спортисти и треньори на Габрово за 2013 г. ще се състои на 19 декември в зала "Възраждане", съобщава официалният сайт на Община Габрово.

Анкетните карти с всички номинации са раздадени на спортните клубове, които чрез гласуване ще оформят крайните резултати. Всеки клуб има право да даде своя вот за десетима състезатели и един треньор. Класацията се определя от сбора точки, който всеки един спортист и треньор е получил от всички участници в анкетата.

Лицензираните клубове в града номинираха 23 състезатели от 12 вида спорт, които ще се борят да бъдат сред 10-те най-добри габровски спортисти на годината. Това са лекоатлетите Християн Стоянов, Бисер Тачев и Светлин Иванов от „Орловец 93“, както и Ана Чиприянова, Никифор Нешев и Владимир Тодоров от „Тот атлет“, пилотът Атанас Божилов от „АРА Моторспорт“, боксьорите Здравко Михайлов и Пламен Недялков от БК „Габрово 91“, волейболистът Иван Власев от „КВК Габрово“, джудистите Мартин Вълчев и Петър Ангелов, Александър Стоянов от карате клуб „Янтра“, представителките на „Акро–арт“ Христина и Мариела Пеневи; състезателите по ориентиране Мартин Понев и Косара Ботева, стрелецът Михаил Иванов, Димитър Георгиев от ръгби клуб „Янтра“, хандбалистката Ралица Тодева и колоездачите Христина Козарева, Калин Митев и Александър Александров от клуб „Георги Одрински“.

Клуб "Исполин" номинира Християн Стоянов и Косара Ботева освен като представители на леката атлетика и ориентирането, и като състезатели в планинско колоездене.

Четири номинации има в категорията "Треньор на годината". Претенденти за титлата са наставникът на „КВК Габрово“ Любомир Герасимов, Михаил Кьошев от „Тот атлет“, Георги Петков от РК “Янтра“ и Митко Иванов от БК “Габрово 91“.