Зоопаркът в Добрич очаква двойка еноти от Швейцария
Зоопаркът в Добрич очаква двойка еноти от Швейцария / netinfo
Пристигането на две миещи мечета в края на седмицата е дългоочакваното събитие на годината в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Енотите, както и материалите за тяхното специално „жилище”, са дарение от швейцарските партньори на зоопарка „Про Зоо Добрич”.

Очаква се двойката еноти да пристигне с полет Цюрих-София в четвъртък, съобщават от сдружение " Про Зоо Добрич". На аерогарата ще ги посрещне специалист от зоопарка и след митническите процедури ще ги доведе с автомобил в Добрич късно вечерта, за да пренощуват за първи път в новото си местоживеене. На другия ден екипът на центъра е подготвил празничното им посрещане с участието на медиите и много деца – най-верните приятели на животните.

Подготвителните строителни работи на площадката и организацията за приемането на новите обитатели в центъра се осъществяват от специалисти на Община Добрич. На специална бенефис-вечер миналата година местното сдружение „Про Зоо Добрич” осигури средства, с които да бъде съфинансиран проектът.

Специално за монтажа на съоръжението от Швейцария пристигнаха собствениците на фирма „Валтер-огради” Даниел и Патрик Валтер .В Добрич са и двамата съпрезиденти на сдружението проф. Евалд Изенбюгел – автор на идейния проект за зоопарка, и ветеринарния лекар Долф Бурки.

В програмата на посещението им са предвидени разговори със зам.кмета арх.Пламен Ганчев и представители на „Про Зоо Добрич” за следващи съвместни проекти за зоопарка.